ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакцію "Новостей Донбасса" вигнали з приміщення, яке арендувалось під офіс

10.02.2014, 11:26

Редакцію інтернет-видання “Новости Донбасса” виселили з приміщення, яке вони арендували під офіс, повідомляє ngo.donetsk.ua.

Як зауважує видання, видання займає активну позицію щодо подій, пов’язаних з Євромайданом.

За словами головного редактора “Новости Донбасса” Олексія Мацуки, причини не назвали, просто розірвали договір.

“Сьогодні ми зіткнулись з тим, що нам нема де працювати, у нас немає офісу. Ми пов’язуємо це з тиском на нас з боку противників Євромайдану, аби ми зазнали труднощів. Нас фактично примусили виселитись з того офісу, де зараз знаходиться редакція. Я дзвонив власнику приміщення, він каже, що це рішення менеджера. Дзвоню менеджеру, він каже, що це рішення власника”, - розповів Мацука.

Також він розповів, що “Новости Донбасса” є незалежним виданням, яке висвітлює багато аспектів, незручних владі.

“Нещодавно у зв’язку з питаннями, які не дуже сподобались міському голові Донецька Олександру Лук’янченку, він відкрито образив журналіста ресурсу Віталія Сізова. Потім чиновник вибачився, але саме працівників цього видання постійно наділяють «особливою увагою» - закидами у бік їх професійності та обраних тем. Окрім цього декілька тижнів тому депутат Донецької облради від Партії регіонів Володимир Агатій на своїй сторінці у Фейсбуці відкрито закликав закрити ресурс. “Закройте эти провокативные “лжедонецкие новости”, - написав він.  

Як пише видання, “Новости Донбасса” розповідали про події на Євромайдані від самого його початку. Вони першими стали давати стріми з місця подій. Журналісти ресурсу організували акцію протесту, пов’язану з законами від 16 січня. Після цього Олексій Мацука неодноразово отримував смс-погрози від невідомих осіб, його персональні дані опублікували на реакційному ресурсі. Ще одній журналістці редакції облили одяг фарбою на мітингу 22 січня. Тим часом самі журналісти запевняють, що тримають баланс у викладі думок.

“Наша позиція - давати місце та майданчик для всіх сторін, для всіх тих людей, організацій, рухів, які можуть впливати на суспільство. Ми навіть рахуємо кількість новин, які стосуються заяв і прихильників Євромайдану, і прихильників президента, ми намагаємось дотримуватись принципів об’єктивної подачі інформації”, - зазначив Мацука.

Liked the article?
Help us be even more cool!