ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція УП заявила, що більше не називатиме Путіна "президентом"

Група видань "Українська правда" не вживатиме слово "президент" щодо Володимира Путіна.

Про це пише "Європейська правда".

Як зазначили в редакції, ця зміна обґрунтована. Є низка обставин, які політично підважують легітимність Путіна.

"Це, зокрема, те, що він не мав права висувати свою кандидатуру на третій поспіль президентський термін. Путін провів юридично украй сумнівні поправки до конституції РФ, які встановлювали, що правило про два строки поспіль не будуть поширюватися на нього", – зазначили в УП.

Також журналісти відзначають порушення під час виборів, адже правила голосування перед виборами змінили, додавши електронне та попереднє голосування, які в Росії вже вважали дискредитованими. 

А журналістські розслідування за математичними моделями, які ідентифікують найвідвертіші "вкиди", свідчать, що від третини до половини голосів на "виборах Путіна", найімовірніше, були домальовані.

Крім того, росіяни влаштували вибори й на окупованих територіях.

До того ж, вважають у редакції, Путін втратив міжнародну легітимність. Для значної частини світу він перетворився на міжнародного злочинця.

"Звісно, до вироку суду немає юридичного права називати Путіна злочинцем, але політичних та суспільних підстав для такої характеристики більше ніж вдосталь. Світ, зокрема, давно не має сумніву в тому, чи винний Путін у міжнародному злочині агресії – питання лише у тому, як його притягнути до відповідальності", – зауважують в УП.

У редакції додали, що узгодили термінологію, яку вживатимуть щодо Путіна.

"Він є і лишатиметься: правителем, керівником, лідером, очільником, де-факто лідером РФ (останній варіант є найбільш відповідним західній термінології та підкреслює нелегітимність Путіна). Це означає, що після інавгурації Путіна новий "уряд" Росії також втрачає легітимність, а міністри не будуть законно призначеними. Крім того, невизнання легітимності Владіміра Путіна позбавляє сенсу переговорів з ним", – зазначили в УП.

Liked the article?
Help us be even more cool!