ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція Сватове.City відновила доступ до Facebook-сторінки, який втратила понад рік тому

Релокована редакція Сватове.City (Луганська область) відновила доступ до Facebook-сторінки, втрачений у квітні 2022 року – через місяць після окупації Сватового.

Про це представниці ІМІ відповіли на запит у редакції медіа.

"Загалом можливість працювати нормально зникла дуже швидко, бо тривали бої на Харківщині. Після одного з таких у Сватовому зник інтернет, бо розбили якийсь радіовузол у Харківській області. Як зазначали окупанти, 6 березня вони вже окупували Сватове, та насправді це сталося 8 березня. Саме тоді в місті відбувся останній мітинг, коли місцеві вийшли, аби завадити захопленню міста, та під погрози відкрити вогонь. Люди змушені були розійтися, а міський голова і в.о. начальника поліції склали свої повноваження. Так почалася окупація міста", – йдеться в повідомленні.

Через місяць редакція втратила доступ до своїх сторінок у соцмережах. Через тиск окупантів на редакцію на сторінках соцмереж сайту почали з’являтися дописи російською. Згодом редакція евакуювалася. Восени минулого року відновили доступ до своєї сторінки в Instagram, а цьогоріч вдалося відновити доступ до Facebook.

"На обох видалили все, що публікувалося з квітня 2022-го. Обидві ці соцмережі заборонено на окупованих територіях, як і заблокований сайт Сватове.City. У самому Сватовому з 10 вересня 2022 року відсутній інтернет", – зазначили в редакції.

Там додали, що нині окупаційна влада Сватового не веде свої сторінки в соцмережах, принаймні раніше вони публікували новини у своєму телеграм-каналі, та зараз там тиша – останню новину опубліковано в листопаді 2022 року. Доступ до інтернету у Сватовому є тільки в окупаційної адміністрації. Місцеві жителі залишаються ізольованими від інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!