ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція "Схем" відкидає звинувачення Шокіна у замовності розслідування про його статки

26.08.2016, 14:45

Журналісти програми “Схеми” відкидають звинувачення екс-генпрокурора України Віктора Шокіна у замовності розслідування редакції про його статки, повідомляє Радіо Свобода.

Як заявляють журналісти, вони ознайомилися із реакцією Віктора Шокіна в ефірі телеканалу “112 Україна” на розслідування “Таємне життя Віктора Шокіна” і вражені “запізнілою відкритістю і багатослівністю екс-генпрокурора”.

“Схеми” зауважують, що Шокін ігнорував їхні дзвінки, коли вони намагалися отримати його коментар: “Адже до виходу в ефір розслідування, попри наші численні зусилля отримати коментар по суті знайденого фактажу, Віктор Шокін від заяв утримувався, ігнорував телефонні дзвінки і повідомлення”.

Особливо редакція програми обурена звинуваченнями Шокіна на свою адресу щодо нібито замовності розслідування.

“Зважаючи на те, що пан Шокін понад рік обіймав посаду генпрокурора, є державним радником юстиції 2-го класу і як юрист повністю усвідомлює відповідальність за подібні публічні заяви, редакція програми “Схеми” вимагає від Віктора Шокіна надати конкретні і переконливі докази того, що розслідування “Схем” мало замовний характер”, – йдеться в заяві.

“Схеми” наголошують, що не виготовляють матеріалів на замовлення і керуються виключно професійними стандартами і внутрішнім етичним кодексом, а у своїй роботі послуговується незмінною місією Радіо Свобода – сприяти розвитку демократичних цінностей та інституцій через поширення достовірної інформації та ідей.

Журналісти додають, що оприлюднена ними інформація ґрунтується на офіційних документах, і заявляють про готовність до суду. Також автори матеріалу готові до співпраці із детективами НАБУ, які вже почали перевіряти факти, викладені у журналістському розслідуванні.

“Вкотре з усією відповідальністю заявляємо, що оприлюднена інформація ґрунтується на офіційних документах, що стосуються майнового стану Віктора Шокіна та його таємної родини – цивільної дружини Оксани Гриневич та доньки Вероніки-Анастасії Гриневич”, – йдеться в заяві.

За словами журналістів, попри свіжі заяви Шокіна, в жодній із оприлюднених ним декларацій, починаючи щонайменше з 2013 року немає згадки про те, що він є власником будинку на 869 квадратних метрів. При цьому, згідно з офіційним реєстром нерухомого майна, насправді Шокін залишався власником будинку із саме такою площею у Забір’ї на Київщині до кінця липня 2014 року. «Тоді він подарував цей маєток своїй доньці Вероніці-Анастасії, про що також не згадав у жодній зі своїх декларацій, попри вимогу закону. Усі документи на підтвердження оприлюднювалися нами», – заявляють журналісти.

“Теза, озвучена колишнім генпрокурором про дорогі поїздки журналістів до Чехії, не витримує жодної критики. Адже саме в Празі починаючи з 1995 року розташований центральний офіс редакції Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа, який на запрошення Вацлава Гавела переїхав тоді у Чехію з Мюнхена. І саме колеги із Праги допомогли «Схемам» у підготовці матеріалу. Вони ж і зафільмували маєток в елітному празькому районі Небушіце, записаний на компанію цивільної дружини екс-генпрокурора. Журналісти програми «Схеми» не відвідували Чехії в рамках цього розслідування”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня екс-генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що судитиметься із журналістами програми “Схеми” через сюжет про його незадекларовані статки.

Liked the article?
Help us be even more cool!