ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція рівненського телеканалу "РТБ" постраждала через вірус Petya

28.06.2017, 17:45

Редакція рівненського телеканалу “РТБ” постраждала через вірус Petya. Про це представниці ІМІ у Рівненській області повідомив журналіст каналу Олексій Бухало, який також постраждав.

За словами Бухала, він втратив доступ до файлів на своєму робочому комп’ютері 27 червня в обідню пору, коли був на роботі.

“Я нормально розбираюся в комп’ютерах, тобто прекрасно розумію, що відкривати, а що – ні, – розповів Олексій Бухало. – Я не “лох” у цьому. І просто вискочило таке віконце, мовляв, ваш комп’ютер під загрозою. Потім буквально секунд п’ять минуло, я нічого не робив, комп’ютер сам пішов у перезагрузку, і після цього вже з’явився напис про біткоіни і це все”.

“Моя помилка була, не знав цього, що треба було вимкнути відразу комп’ютер, і він висів у такому стані, і відбувалося це шифрування. Сьогодні запустили комп’ютер, файли на місці. Але більшість вордівських файлів, які мені потрібні, на місці, але не відкриваються. Натискаєш на них, пише, що зашифровано, кодування невідоме”, - зазначив журналіст.

Також Олексій Бухало розповів, що вірус захопив 11 комп’ютерів в редакції, під’єднаних до спільної мережі. Після цього вимкнули мережу, наскільки змогли – відновили роботу комп’ютерів. Мережі в компанії досі немає, але компанія працює у звичному режимі. Але наслідки до кінця не відомі, бо ж половина людей сьогодні – на вихідному.

“Наскільки мені відомо, вірус у нас прийшов через мережу від бухгалтерії, там якесь оновлення програмне відбувалося, – додав журналіст. – Тепер все в руках СБУ – чи придумають вони дешифрувальника”.

Як повідомляв ІМІ, 27 червня від вірусу Petya постраждали медіахолдинг ТРК «Люкс», до складу якого входять канал “24”, національна мережа радіостанцій “Радіо Люкс” та “Радіо Максимум”, а також низка інтернет-сайтів.

Також від вірусу постраждали канали “Київ” та ATR, ТРК “Чорноморська”, телеканал “ДоТебе”.

Видання “Корреспондент” та “КП в Украине”, які входять до складу “Українського медіа холдингу”, також повідомили про тимчасові збої у роботі через хакерську атаку.

Робочі комп'ютери кропивницьких видань “Кіровоградська правда” та “Народне слово” постраждали від хакерської атаки вірусу Petya 27 червня.

Тут можна ознайомитися з порадами СБУ щодо захисту комп’ютера від вірусів.

Liked the article?
Help us be even more cool!