ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція районної газети на Волині поскаржилася в поліцію на дії місцевої влади

18.08.2016, 14:55

Колектив Ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” (Волинська область) звернувся у районний відділ Головного управління Національної поліції у Волинській області із заявою про перешкоджання професійній журналістській діяльності та перевищення повноважень керівництвом районної ради. Про це представниці ІМІ в області повідомила в.о. редактора видання Марія Хітько.

“Останньою краплею нашого терпіння у спілкуванні з місцевою владою стало призначення виконуючою обов’язки головного редактора сторонньої людини і непогодження її з колективом редакції. Керівництво районної ради грубо втручається в діяльність видання, порушуючи чинне законодавство і про реформування, і про діяльність засобів масової інформації, тож ми будемо захищати свої професійні інтереси”, - зазначила Марія Хітько.

Нагадаємо, конфлікт видання з місцевою владою розпочався ще в квітні цього року, коли районна рада вирішила забрати в газети частину приміщення, а згодом почала вимагати підписання і реєстрації нового Статуту. Всі ці процеси відбувалися в період, коли видання вступило в процес роздержавлення.

13 серпня редакція газети “Вільним шляхом” оголосила протест неправомірним діям місцевої влади на етапі роздержавлення видання, звинувачуючи її у перешкоджанні журналістській діяльності, а також звернулася до міністра внутрішніх справ А. Авакова, Генерального прокурора Ю.Луценка та Президента України П.Порошенка з проханням “припинити свавілля місцевої влади”.

Фото - "Четверта влада"

Liked the article?
Help us be even more cool!