ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фігуранти розслідування NGL.media про викрадення дітей відреагували мізогінними повідомленнями (уточнено)

Керівниця проєктів незалежного антикорупційного центру NGL.media Олександра Губицька повідомила, що після розслідування “Викрадачі дітей. Десятки жертв, мільйони гривень доходу. Історія громадської організації “Батько має право” на сторінці цієї організації з’явилися мізогінні повідомлення на адресу жінок як реакція на вихід матеріалу.

Їх Губицька оприлюднила на Facebook-сторінці.

“Перепрошую, що це з’явилось у вашій стрічці. Але змушена показати вам кілька цитат мовою оригіналу з офіційної реакції організації “Батько має право” на матеріал моїх колег”, – написала Губицька.

Наводимо деякі з цитат допису Олександри Губицької:

  • “За бабло в Україні жінки готові хоч посмоктати, хоч статтю написати”.
  • “У більшості випадків, коли жінка бачить, що є нове корито, де можуть смачніше нагодувати, вона переходить до нового корита, виходячи зі шлюбу”.
  • “Вони завжди ставляться до дитини як до речі”.
  • “Чоловік точно не має ніякого обов'язку до колишньої мандаліни, яку він свого часу потрах.вав”.
  • “Ми ламаємо стереотипи, насрані у голову чоловікам соціумом, державою, адвокатами і колишніми кошолками”.
  • “Мандаліни з обірваними струнами почали вити і ходити жалітись до держави”.

Також, зазначила Губицька, образи пролунали й на адресу їхнього редакції:

  • “жіночі тампакс ресурси”;
  • “тампаксоорієнтований медійний ресурс”.

Олександра Губицька вважає, що на таку ситуацію мають відреагувати правоохоронці: “Очевидно, що у керівника “Батько має право” є великі проблеми, які потребують втручання як медиків, так і правоохоронної системи”.

У коментарі Інституту масової інформації співавторка розслідування Наталія Онисько зазначила, що не трактує ці вислови як кібербулінг.

“Принаймні поки що нам не ламають скриньки чи сторінки в соцмережах. Це навіть не схоже на спроби тиску, лише показує рівень дискусії, на який здатні герої нашого матеріалу. Відверті образи жінок, нецензурна лексика в пості, знецінення та мізогінія – це радше демонстрація слабкості”, – зазначила Онисько.

Вона додала, що редакція планує віддати викачаний чат Telegram-каналу групи “Батько має право”, до якого NGL.media вдалось отримати доступ і вивчити його вміст, адвокатам та матерям викрадених дітей. У ньому учасники спільноти координують свої дії щодо викрадення дітей, тиску на матерів дітей учасників спільноти, зазначало медіа.

Розслідування “Викрадачі дітей. Десятки жертв, мільйони гривень доходу. Історія громадської організації “Батько має право” вийшло 22  липня 2024 року. 

У вступі до нього співавторки Наталія Онисько та Мар’яна Вербовська зазначили, що навесні цього року до NGL.media звернулися кілька жінок. Їхні колишні чоловіки викрали дітей. Зрештою, NGL.media верифікувало список із 72 жінок, які зараз намагаються повернути своїх дітей. Історії цих жінок об’єднує те, що батько їхньої дитини став клієнтом або активістом громадської організації “Батько має право”. Як стверджують розслідувачки, ця організація вже майже дев’ять років має репутацію такої, що організовує в Україні викрадення і переховування дітей, називаючи це юридичною допомогою чоловікам.

Водночас голова громадської організації “Батько має право” Олександр Швець у коментарі виданню заперечив і фінансовий, і моральний бік своєї діяльності. “Стосовно ж долі дітей, яких після його консультацій батьки викрадають силою, то він переконує, що усі ці діти самі втекли через насильство з боку матерів”, – пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!