ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція газети на Полтавщині судитиметься з кандидатом через неправдиву інформацію

07.07.2016, 14:53

Редакція газета “Події та коментарі” (Полтавська область) заявляє, що планує судитися з кандидатом у народні депутати у виборчому окрузі №151 Сергієм Мамояном через подання в інформаційному агітаційному бюлетені неправдивої інформації, повідомляє Опора.

Так, в останньому інформаційному бюлетені “Партії простих людей Сергія Капліна” на першій шпальті розміщений матеріал під назвою: “Газета Тараса Кутового “Події та коментарі” провела соціологічне опитування: на виборах перемагає Сергій Мамоян”. Матеріал поданий у вигляді зображення газети “Події та коментарі” №23 за 17 червня, де розміщене соціологічне опитування, щодо лідера виборчих перегонів в окрузі.

Однак справжній номер газети за 17 червня не містить даної інформації, зазначає Опора.

Це соціологічне опитування, пояснюють спостерігачі Опори, дійсно проводилось на веб-сайті газети з 26 червня. Як пояснили в редакції “Події та коментарі”, мета такого опитування була “розповісти про недоліки інтернет-голосувань, а саме – як накручують голоси”.

“Видання вимагає негайного спростування (в тому числі за формулювання “газета Тараса Кутового”) нової публікації і такого ж масового її поширення, а також вибачень, як перед газетою, так і перед виборцями, думкою яких Ви намагаєтесь маніпулювати. Якщо цього не буде зроблено у найкоротші терміни, питання буде вирішуватись у судовому порядку”, заявили в газеті “Події та коментарі”.

Представники Опори поспілкуватися особисто з кандидатом в народні депутати Сергієм Мамояном. Останній не вбачає в діях свого штабу порушень. “Дана соціологія була розміщена на їхньому сайті. Ми ж її не придумали. Якщо хочуть, нехай подають до суду, але ми нічого не порушували”, зауважив Мамоян.

Опора зазначає, що згідно з частиною 10 статті 74 Закону “Про вибори народних депутатів”: “Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку”.

Liked the article?
Help us be even more cool!