ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція газети «Крым сегодня» заявляє про тиск місцевої влади

30.08.2011, 03:36
Журналістів видання не пускають на засідання сесій міської ради

Колектив редакції газети «Крым сегодня» з міста Саки заявляє про тиск з боку місцевих органів влади, повідомляє  «Телекритики».

Зокрема, 26 серпня депутати Сакської міської ради на засіданні чергової сесії не пустили журналіста газети «Крым сегодня» на захід. На підставі ухваленого депутатами рішення, співробітники приватної охоронної фірми не допустили журналіста до зали засідань.

«У місті Саки склалась ситуація жорсткої цензури і тотального тиску на незалежну газету "Крым сегодня"», - йдеться у прес-релізі. Серед прикладів перешкоджання професійній діяльності колектив редакції згадує не тільки неодноразові видалення їхніх журналістів із залу засідань міської ради, а й відмову реєструвати інформаційні запити газети без пояснень причин відмови.

Крім того, сакський міський голова був ініціатором зносу будівлі, в якій розміщувалася редакція видання. Незважаючи на прокурорський протест щодо цього, будівля редакції все ж було знесена.

«Щоб уникнути підозр про упереджене ставлення до міської влади або непрофесіоналізм журналістів видання, відзначимо, що згідно з результатами проведених газетою розслідувань і подальших звернень до правоохоронних і контролюючих органів порушено 5 кримінальних справ, виявлені нестача бюджетних коштів на суму більш 1 млн. гривень, десятки інших фактів порушень вітчизняного законодавства у сфері розпорядження комунальною власністю, земельними ресурсами і бюджетними коштами», - йдеться у зверненні колективу.

Секретар Сакської міської ради Сергій Гнатюк у коментарі «Телекритиці» зазначив, що журналіста газети «Крым сегодня» не було допущено на засідання сесії міської ради через порушення ним порядку акредитації, встановленого регламентом міськради. «Приміщення, в якому проходять засідання сесій, невелике, ледь вміщує всіх депутатів. Через це ми затвердили порядок акредитації. Журналіст газети "Крым сегодня" не повідомив заздалегідь про те, що хоче висвітлювати перебіг сесії. Тому його й не було допущено. Хоча на попередній сесії він був присутній», - сказав Сергій Гнатюк.

Нагадаємо, що ст. 26 Закону України «Про інформацію» твердить, що «відсутність акредитації не може бути підставою для  відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень».


 
Liked the article?
Help us be even more cool!