ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактору “Малакави” пропонували за гроші зняти негативну інформацію про кандидата в депутати

25.09.2012, 23:14
Головному редактору івано-франківського інтернет-видання “Малакава” Олесі Ткачик пропонували за гроші зняти негативну інформацію про кандидата в народні депутати Олександра Шевченка. Про це вона повідомила інтернет-виданню “Острів Галичина”.  
 

За її словами, на сайті «Малакава» було опубліковано матеріал про кандидата в народні депутата, директора “Буковелю”, депутата Івано-франківської обласної ради Олександра Шевченка під заголовком «Шевченко вдався до шантажу».

 

“Буквально одразу, як тільки новина була опублікована, мені зателефонував мій знайомий, який сказав, що представники «Буковелю» просили у нього дізнатися, чи я можу за гроші зняти цей матеріал із сайту. Моя відповідь була однозначна: ні (тим більше матеріал уже коментувався, значить, його уже побачили відвідувачі сайту). Тоді було наступне питання: чи можу я за гроші змінити заголовок статті. Я знову відповіла: ні”, - розповіла Ткачик.

 

Через якийсь час їй зателефонував керівник виборчого штабу Шевченка Володимир Юзюк, який зазначив, що знає про позицію стосовно «проблемної» статті.

 

“І запитав, чи можна працювати із сайтом на платній основі: тобто в місяць буде йти певна кількість матеріалів за гроші. Оскільки я лише редактор сайту, а не власник і з усіх питань повинна радитися із керівництвом, то я пану Юзюку пообіцяла донести його пропозицію до власників і повідомити йому про результат”, - повідомила Ткачик.

 

Позиція власників така: «Малакава» у жодної політичної сили не бере гроші для розміщення політичних інформацій рекламного характеру. Це і було озвучено у розмові із керівником виборчого штабу Шевченка, додала журналістка.

 

“Очевидно, така відповідь для керівників штабу стала несподіванкою, оскільки тон розмови різко змінився із приємного і ввічливого, на агресивний. Пан Юзюк питав, як зробити так, щоб на сайті не було неправильно написаних статей. Я йому відповіла, що, якщо він вважає, що стаття написана неправильно, то він має повне право подати спростування, яке буде обов’язково опубліковане (спростування так представники штабу Шевченка і не вислали). Розмова завершилася, залишивши принаймні в мене, неприємний осад”, - написала Ткачик.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!