ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактору "Кременчуцької газети" погрожують вбивством після статей про міський морг

16.05.2017, 10:55

Редакція “Кременчуцької газети” останніми днями отримує від невідомих дзвінки з образливими висловами щодо висвітлення теми роботи кременчуцького відділення Полтавського патологоанатомічного бюро, а редактору газети Олегу Булашеву погрожують вбивством. Про це повідомляється на сайті газети.

Як йдеться у повідомленні, редакція газети на шпальтах друкованого видання (від 11 травня 2017 року) та протягом поточного місяця на сайті “висвітлює резонансну тему роботи міського моргу, лад в якій почав наводити новопризначений керівник Вадим Українець”.

Крім того, зазначає видання, вже кілька місяців вони інформують читачів про роботу нового керівника Третьої міськлікарні Віктора Сичова. Як пише видання, Сичов 14 травня на своїй сторінці у Facebook висловив своє бачення ситуації щодо роботи моргу та оприлюднив скріншот інформаційного запиту Кременчуцької газети, який стосувався роботи міського моргу. А саме: щодо кількості трупів у лікарні в квітні 2015, 2016 та 2017 років.

“Сичов розцінює цей інформаційний запит, пов’язаний з роботою моргу в Кременчуці, як нападки на головного лікаря медзакладу та називає вибірковим. Але подібний запит газета направила в міське управління охорони здоров’я ще до резонансних подій у морзі”, - пише видання.

Після оприлюднення резонансних тем на номер телефону редактора “Кременчуцької газети” та телефон редакції почали надходити дзвінки від невідомих з образливими висловами та словами підтримки Сичова, пише видання.

“Але апогеєм подій став дзвінок минулої суботи (13 травня - ред.) на телефон редактора Олега Булашева не лише з образами на кшталт “Ви виродки!” та інше, але й погрозами. Серед них була фраза: “Готуйся, тебе розчленуємо та покладемо у той морг, за який ти так багато пишеш!”.

Булашев звернувся у поліцію і просить занести в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про дану подію та відкрити кримінальне впровадження за статтею 345 ч. 1 Кримінального кодексу України “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Окремо редакція просить журналістські організації: Національну спілку журналістів України, Інститут масової інформації, “Репортери без кордонів” та інші тримати цю справу на постійному контролі.

Liked the article?
Help us be even more cool!