ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакторка "Доступу до правди" через суд вимагає у СБУ інформацію про пенсіонерів-переселенців

15.11.2016, 14:23

Редакторка сайту “Доступ до правди” Леся Ганжа 14 листопада подала позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Служби безпеки України та зобов’язати її надати інформацію на запит. Про це повідомляється на сайті видання.

Як повідомляє редакція, раніше у своєму запиті Ганжа просила надати інформацію про результати перевірок ВПО (внутрішньо переміщених осіб), що отримують пенсії та інші соціальні виплати – скількох осіб рекомендовано позбавити пенсій та соціальних виплат у результаті перевірок СБУ.

Проте у відповіді на запит СБУ зазначила, що ця інформація є “відомостями досудового розслідування” і відмовила в її наданні, пославшись на статтю 222 Кримінально процесуального кодексу України, згідно з якою відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

У позові редакторки зазначено: “Мене як запитувача не цікавили “відомості досудового розслідування”, а лише інформація про поточну діяльність суб’єкта владних повноважень стосовно конкретної теми. Запит не стосувався кількості досудових розслідувань, порушених після перевірок відповідача, обставин щодо провадження по ним, номерів справ, дійових процесуальних осіб в них тощо. Він стосувався надання знеособленої, неперсоналізованої інформації у прив’язці до міст України”.

Фото - Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!