ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакторка білоруського TUT.BY залишається єдиною обвинуваченою у "справі БелТА"

03.12.2018, 13:46
Фото - Дмитро Брушко, TUT.BY

30 листопада головній редакторці порталу TUT.BY Марині Золотовій було відмовлено в задоволенні клопотання про припинення кримінального переслідування у “справі БелТА”, повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Раніше Золотова подала клопотання про припинення кримінального переслідування згідно зі ст. 86 Кримінального кодексу. Рішення про відмову їй озвучив керівник слідчої групи Олександр Семеник. Він також повідомив, що відповідний документ їй надісланий поштою.

За його словами, журналістці виділили місяць на ознайомлення з матеріалами справи. Потім вона зможе знову звернутися з клопотанням до прокуратури про припинення кримінального переслідування.

Марина Золотова залишається останньою обвинуваченою у “справі БелТА”. Її звинувачують за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу ("Бездіяльність посадової особи"), санкція статті - від штрафу і до п'яти років позбавлення волі.

Усі інші 14 співробітників різних ЗМІ раніше були звільнені від кримінальної відповідальності з притягненням до адміністративної. Крім штрафів, журналісти були зобов'язані відшкодувати пред'явлений збиток. Суми різні - від трьох до 17 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 7 серпня в офісах компаній TUT.BY і БелаПАН відбулись обшуки й затримання. Були затримані головний редактор TUT.BY Марина Золотова, редактори порталу Анна Калтигіна, Галина Уласик і Анна Єрмаченок, головний редактор БелаПАН Ірина Левшина і міжнародний оглядач інформагентства Тетяна Коровенкова, власкор “Німецької хвилі” Павло Биковський і редактор інтернет-сайту газети “Білоруси і ринок” Олексій Жуков. Усі вони провели по кілька діб в ізоляторі тимчасового утримання. 27 серпня більшості підозрюваних був заборонений виїзд із країни.

Журналістів і редакції підтримали Євросоюз, Рада Європи, США, а також міжнародні правозахисні організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!