ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор "Наших грошей" Юрій Ніколов отримав шведську стипендію і перерахував кошти на закупівлю дронів для ЗСУ

15.05.2023, 11:47
Фото – фейсбук Юрія Ніколова
Фото – фейсбук Юрія Ніколова

Співзасновник та редактор проєкту “Наші гроші” Юрій Ніколов отримав нагороду від фонду Svenska Dagbladet за своє розслідування щодо закупівель харчів Міністерством оборони, повідомляється на сайті проєкту.

Стипендію в розмірі 120 тисяч шведських крон (близько 10 тисяч євро) він повністю перерахував благодійному фонду “Dignitas” на закупівлю дронів для військових, що зараз воюють на Бахмутському напрямку.

Фонд “Stiftelsen Svenska Dagbladet” вирішив вручити нагороду, оскільки “завдяки ретельному розслідуванню та разючим викриттям Юрій Ніколов став провідним журналістом, що своєю роботою сприяє прагненню України залишити корупцію та автократію в минулому і закласти основи для вільної України без війни”.

Як повідомляють “Наші гроші”, на кошти стипендії вже придбали чотири дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo ціною 2260 євро (без ПДВ) кожен.

Засновниця фонду Любов Шипович передала три дрони військовим 207 батальйону 241 бригади ТрО, що зараз воюють на Бахмутському напрямку. У цьому батальоні проходить службу керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Ще один дрон буде відправлений військовим на цьому ж напрямку.

Стаття Юрія Ніколова про завищені ціни на харчі для військових ЗСУ вийшла у “Дзеркалі тижня” 21 січня 2023 року. Її наслідком стало зниження контрактних цін Міністерством оборони в розмірі, який має принести 6 мільярдів гривень економії за рік. Також був ухвалений закон про відкриття закупівельних цін у незбройних закупівлях військових для кращого контролю з боку громадськості. Тодішній керівник департаменту Міноборони Богдан Хмельницький та профільний заступник міністра В’ячеслав Шаповалов звільнені з посад та зараз перебувають під слідством.

Фонд “Stiftelsen Svenska Dagbladet” був власником газети однієї з найбільших газет Швеції “Svenska Dagbladet”, заснованої 1885 року. Зараз Фонд надає стипендії видавничим ініціативам та людям, які “працюють у дусі фонду”.

Liked the article?
Help us be even more cool!