ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор газети на Львівщині заявив про погрози після статті про мотоциклістів-порушників ПДР

26.09.2016, 14:05

24 вересня редактор газети “Прикордоння” та сайту “Прикордоння інфо” (м. Рава Руська, Львівська область) Андрій Бучко отримав погрози після опублікування на сайті газети статті про мотоциклістів, які їздять вулицями міста на високих швидкостях, порушуючи правила дорожнього руху. Про це повідомляється на сайті газети.

Стаття під назвою “Аварія, фальшиві номера, малолітні “водії” без водійських прав: мотоцикли “ганяють” по центральних вулицях міста” була опублікована на сайті Prykordonnya.info 24 вересня.

Після опублікування один із мотоциклістів, про якого у статті писалось, що він порушував правила дорожнього руху на мотоциклі з польською реєстрацією, написав редактору “Прикордоння” повідомлення на його сторінку в соціальній мережі. У повідомленні чоловік на ім’я Юрій Янковець вимагав від редактора видалити згадану публікацію, при цьому погрожуючи, якщо цього не буде.

“Рагуль ти ше не з*бавя вссяку ху*ню писсати? тобі реально завтра пздц буде ) або видаляєш всьо шо писав або завтра побаиш шо буде_”, - такого змісту отримав Андрій Бучко повідомлення.

“О 16.20 год у суботу, 24 вересня, на сайті Prykordonnya.info та на сторінках сайту у соціальних мережах “Рава-Руська інформаційна - газета “Прикордоння” було опубліковано статтю мого авторства, у якій йшлося про те, як по вулицях міста на шалених швидкостях ганяють мотоциклісти, порушуючи при цьому правила дорожнього руху. Один з них навіть вчинив аварію. А вже через кілька годин, того ж дня, о 21.07 год, я отримав повідомлення у соціальних мережах з погрозами. Ім'я цього погрожувача - Юрій Янковець. За матеріалами мого розслідування, саме так звати одного з водіїв скандальних мотоциклів”, - розповів редактор “Прикордоння” Андрій Бучко.

Видання зауважує, що згадане розслідування про те, як мотоциклісти порушують правила дорожнього руху, з'явилося у друкованій версії газети ще 13 серпня. Лише через півтора місяця, 24 вересня, воно було опубліковано у всесвітній мережі.

За словами Бучка, він має намір звернутися до правоохоронних органів із заявою про погрози на його адресу. “Кримінальний кодекс України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналіста та погрози журналісту. Це повідомлення я розцінюю саме так”, - зазначив Андрій Бучко.

http://prykordonnya.info/ckfinder/userfiles/images/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B02.jpg

Фото - "Прикордоння", dozor.com.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!