ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Разом з Островським затримали ще чотирьох журналістів, яких згодом відпустили - Тайм

24.04.2014, 12:20

Берлінського кореспондента видання Тайм Саймона Шустера, разом з чотирма іншими журналістами, серед яких був Саймон Островський з Vice News, було затримано сепаратистами в Словянську 22 квітня. Про це повідомляє британське видання Тайм.

Як розповів Саймон Шустер, він та ще четверо журналістів, серед яких були Саймон Островський, британський оператор Фредерік Пакстон, російський та український фотографи, їхали разом в машині, коли їх зупинили на блокпості в Слов’янську озброєні сепаратисти. Журналістів протримали кілька годин і згодом відпустили всіх, крім Островського, який досі залишається в заручниках. Шустер, український фотограф, та британський журналіст залишили Слов’янськ після того, як їх відпустили сепаратисти.

Нагадаємо, 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання «Vice News» Саймона Островського. За його словами, затриманих у місті журналістів перевіряють, чи не є вони шпигунами.

Згодом Пономаров заявив, що Островський – інформатор "Правого сектору" і він перебуває під арештом.

В інтерв'ю інтернет-виданню Gazeta.ru В'ячеслав Пономарьов заявив, що викрадення журналістів відбуваються як помста за затримання «товаришів»-сепаратистів.

Держдеп США закликає Росію дати сепаратистам команду звільнити американського журналіста.

Островський утримуватиметься сепаратистами до “повної перевірки” його документів і його самого “на предмет співпраці з "Правим сектором", заявив "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов. За його словами, після цього журналіста або відпустять, або обміняють на когось із прихильників протестуючих, наприклад, Павла Губарева.

Liked the article?
Help us be even more cool!