ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Райрада на Волині вирішила ліквідувати газету "Вільним шляхом"

26.12.2018, 12:26

Ківерцівська районна рада Волинської області ухвалила рішення про припинення діяльності редакції районної газети “Вільним шляхом” у результаті ліквідації.

Таке рішення райрада ухвалила 22 грудня 2018 року на своїй сесії, повідомляється на сайті Ківерцівської райради.

Також райрада проголосувала за звільнення з посади головного редактора газети Василя Недільського 30 грудня 2018 року у зв’язку із закінченням терміну дії контракту.

Як повідомляють “Волинські новини”, під час обговорення питання депутати запитали у головного редактора, чому газета досі не роздержавлена відповідно до норм чинного законодавства. На це Василь Недільський відповів, що першою причиною цього стали “борги і великі судові нарахування в сумі більше 100 тис. грн”.

“Три роки стояло питання постійного фінансування газети, – зазначив депутат Ківерцівської районної ради Ігор Мисковець. – Йдуть колосальні витрати на газету, яка себе не виправдовує. Гадаю, що треба припинити її діяльність”.

“Нероздержавлена газета не має права виходити друком з 1 січня 2019 року, – сказав Василь Недільський. – Але є примітка, що газета, яка досі не роздержавлена, але бажає це зробити, має звернутися в обласне управління юстиції і там проходити процедури, поки не відбудеться роздержавлення газети”.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня 2016 року через неможливість вирішити конфлікт із районною радою з приводу роздержавлення газети Ківерцівська районна газета “Вільним шляхом” оголосила безстроковий страйк.

19 вересня 2016 року в Луцьку працівники ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” під стінами приміщення Волинської обласної ради розпочали безстрокову акцію протесту. Головною вимогою мітингувальників було скасування рішення районної ради про реформування газети, яке не враховує пропозицій трудового колективу.

Конфлікт розпочався ще у квітні 2016 року, коли районна рада вирішила забрати в газети частину приміщення, а згодом почала вимагати підписання і реєстрації нового статуту. Всі ці процеси відбувалися в період, коли видання вступило в процес роздержавлення.

13 серпня 2016 року редакція газети “Вільним шляхом” оголосила протест неправомірним діям місцевої влади на етапі роздержавлення видання, звинувачуючи її в перешкоджанні журналістській діяльності, а також звернулася до міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора та Президента України з проханням “припинити свавілля місцевої влади”.

Причиною протесту стало звільнення керівництвом Ківерцівської районної ради редакторки видання Марії Хітько за нібито прогул. Колектив газети вважає такий крок місцевої влади помстою за те, що він, перебуваючи в стані роздержавлення, відмовляється підписати договір оренди на частину приміщення та нову редакцію статуту видання.

18 серпня 2016 року колектив Ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” (Волинська область) звернувся до районного відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області із заявою про перешкоджання професійній журналістській діяльності та перевищення повноважень керівництвом районної ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!