ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радник з інформполітики ТКГ оприлюднив російську версію про загибель військового на Донбасі

18.12.2020, 14:20
Фото – 5.ua
Фото – 5.ua

Радник з інформаційної політики української делегації для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович оприлюднив версію російської сторони про смерть військовослужбовця ЗСУ на окупованому Донбасі 14 грудня.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці ТКГ.

“Прошу вибачення за дезінформацію суспільства. Вчора на сторінці делегації було оприлюднено повідомлення про повернення українській стороні тіла одного з наших військовослужбовців, який за невідомих поки обставин опинився на тимчасово непідконтрольній уряду України території та загинув там”, – сказав Арестович.

Він пояснив, що повідомлення, яке він оприлюднив і в якому йшлося про те, що військовослужбовець помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації, виходило від російської сторони.

За словами Арестовича, він переплутав повідомлення.

“Дане повідомлення стало технічною помилкою, відповідальність за яку несу я особисто: переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ й фактично оприлюднив версію окупантів”, – зазначив Арестович.

“Приношу свої офіційні вибачення шановним ЗМІ та українському суспільству”, – сказав він, додавши посилання на офіційну заяву делегації.

Нагадаємо, 17 грудня ТКС повідомила, що українській стороні повернули тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який 14 грудня за невстановлених обставин потрапив на тимчасово не підконтрольну територію. Причини його смерті встановить слідство.

За даними LB.ua, ТКГ спочатку опублікувала заяву, що військовий “скоїв самовільний перехід на сторону противника і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації”. Потім на сторінці ТКГ виправили повідомлення, зазначивши, що наразі причини смерті бійця не відомі.

Як засвідчила згодом експертиза, результати якої є у видання “Цензор.Нет”, насправді військового задушили. Основною причиною смерті вказано асфіксію, категорія смерті – насильницька. Також на тілі військовослужбовця виявлено численні синці та ушкодження.

Liked the article?
Help us be even more cool!