ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіомовники підписали меморандум про застосування закону про квоти українських пісень

19.10.2016, 15:49

18 жовтня провідні вітчизняні радіомовні компанії підписали Меморандум про застосування вимог законодавства щодо обсягу пісень та обсягу ведення передач державною мовою. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Документ укладено з метою встановлення єдиних підходів до застосування законодавства щодо визначених законом обов’язкових квот обсягу пісень і обсягу ведення передач українською мовою.

У меморандумі задекларовано, що сторони підпорядковуватимуть свої спільні зусилля передусім досягненню головного результату – захисту національного інформаційного простору та розвитку вітчизняної радіомовної галузі.

15 жовтня 2016 року запроваджується перехідний період, протягом якого радіоорганізації мають право в тестовому режимі виконувати закон “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах) у новій редакції.

Як зазначає Нацрада, протягом цього періоду регулятор не застосовуватиме санкції за порушення вимог щодо частки музичних творів українських авторів та виконавців.

“До 8 листопада 2016 року радіоорганізації мають право направити до Національної ради свої плей-листи на експертизу щодо їх відповідності вимогам щодо обсягу пісень державною мовою”, - повідомляє Нацрада.

Документ формувався спільно представниками радіогруп і фахівцями Національної ради, у ньому докладно описано основні підходи до контролю за дотриманням законодавчих вимог.

Меморандум підписали виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, голова Радіокомітету – Катерина М’ясникова, генеральний директор “Бізнес Радіо Груп” Анатолій Євтухов, директор радіогрупи “ТАВР Медіа” Ігор Чернишов, генеральний директор радіогрупи “UMH group” Олена Малишева, виконавчий директор ПАТ “ТРК Люкс” Наталія Марчук.

Із текстом Меморандуму можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв ІМІ, 16 червня Верховна Рада ухвалила законопроект №3822-д “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах), яким зобов'язала радіостанції транслювати кожну третю пісню українською мовою.

Зокрема, протягом першого року з моменту набуття чинності закону частка пісень державною мовою становитиме 25%, починаючи з другого року — 30%. З третього року частка становитиме 35%.

Згідно з законом, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення забезпечують не менше 60% добового обсягу ведення передач, в тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Закон набуває чинності 8 листопада 2016 року.

Фото - Нацради

Liked the article?
Help us be even more cool!