ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода заявляє, що вважає сумнівним "зізнання" Асєєва у "шпигунстві"

20.08.2018, 10:19
Фото - radiosvoboda.org

Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявляє, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия-24”. Це може означати загострення в його справі, повідомляє українська служба Радіо Свобода.

“Ми ставимо під сумнів обставини цього так званого “зізнання”. Ми не маємо жодного уявлення про те, коли, за яких обставин чи примусу воно було зроблене. Ми продовжуємо вимагати, щоб Станіслав Асєєв був негайно звільнений з-під варти”, – заявила речниця Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джоанна Левісон.

17 серпня телеканал “Россия-24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

Журналіст Станіслав Асєєв перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше підконтрольне Росії угруповання “ДНР” визнало його затримання та звинуватило у шпигунстві на користь України. Він не потрапив на останній великий обмін у грудні 2017 року.

На початку липня 2018 року Асєєв, за інформацією, яку отримав його колишній однокурсник, народний депутат Єгор Фірсов, оголосив голодування.

Правозахисники висловлювали занепокоєння з приводу його місцезнаходження, і що під час його ув’язнення він піддавався погрозам і, можливо, катуванням. Міжнародним правозахисникам було відмовлено у доступі до нього.

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” повторила вимогу про звільнення утримуваного бойовиками в Донецьку журналіста і блогера, автора Радіо Свобода Станіслава Асєєва, а також висловила стурбованість намірами бойовиків звинуватити його в шпигунстві.

Звільнити Станіслава Асєєва вимагала також група Конгресу США з питань свободи преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!