ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода засуджує зусилля Кремля усунути медіа з Росії

09.04.2021, 13:32
Фото - rferl.org
Фото - rferl.org

Корпорація Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) засуджує спроби російської влади змусити її згорнути діяльність у Росії та боротиметься з цими спробами усіма можливими методами. 

Про це заявив 8 квітня президент корпорації Джеймі Флай, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, “корпорація стала об’єктом тиску російської влади через те, що продовжує надавати своїй аудиторії в Росії об’єктивні новини та інформацію в той час, коли Кремль намагається обмежити до неї доступ”. 

“Ми будемо продовжувати опір цим атакам будь-якими можливими способами. Ми впевнені, що жителі Росії хочуть мати вибір”, – сказав Флай.

Нагадаємо, 8 квітня стало відомо, що Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) має намір скласти щодо Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода ще 130 протоколів у зв’язку з імовірними порушеннями закону про “іноземних агентів”. Їх складання має розпочатися 16 квітня. Загальна сума штрафів щодо медіакорпорації може сягнути 2,3 мільйона доларів.

Станом на сьогодні Роскомнагляд наклав на Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода штрафних санкцій на суму приблизно 1 мільйон доларів, нарахувавши в роботі медіакорпорації 390 порушень закону про “іноземних агентів”. 

РВЄ/РС оскаржує ці рішення в суді, аде Тверський районний суд Москви дотепер розглянув і відхилив усі 72 апеляції.

Liked the article?
Help us be even more cool!