ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода вперше з часів Холодної війни відновлює роботу в Угорщині

08.09.2020, 11:16
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода
Фото – Станіслав Юрченко / Радіо Свобода

Угорська служба Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює свою роботу вперше з часів Холодної війни, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми дуже раді повернутися до Угорщини із сучасним програмуванням та зобов’язаннями РВЄ / РС слугувати суспільним інтересам, повідомляючи про питання, які мають найбільше значення для нашої аудиторії”, – повідомила в.о. президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

Вона наголосила, що РВЄ / РС має видатну команду місцевих журналістів, які готові надавати надійну й незаангажовану інформацію.

Службу очолив Гюла Чак, колишній журналіст і редактор пан'європейської мережі Euronews, продюсер і угорський кореспондент BBC.

Радіо Свобода оголосило про плани відновити роботу Угорської служби восени 2019 року. Це відбулося на тлі втрати Угорщиною 16 позицій в Індексі свободи преси у світі, який укладає міжнародна організація “Репортери без кордонів”. За два роки країна впала з 73-ї на 89-ту позицію.

За останні 10 років уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана забрав контроль над більшістю видань у країні. Зокрема, у 2011 році уряд почав контролювати Суспільне телебачення, радіостанції та державне агентство новин.

Перша Угорська служба РВЄ / РС (Szabad Európa Rádió) працювала з німецького Мюнхена під час Холодної війни й припинила роботу в 1993 році.

Нагадаємо, останніми роками Радіо Свобода відкрила свої бюро в ще двох країнах – Болгарії та Румунії.

Liked the article?
Help us be even more cool!