ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода відновлює роботу редакції в Болгарії

21.01.2019, 13:56
Фото - Андрій Дубчак, Радіо Свобода

Корпорація Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює роботу своє редакції в Болгарії, яка була зупинена у 2004 році, повідомляє українська служба Радіо Свобода.

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює свою роботу у форматі цифрової платформи з мультимедійним. Також відкрився новий сайт медіакорпорації болгарською мовою.

Радіомовлення для слухачів у Болгарії, розпочате в 1950 році, зупинили 2004 року, одночасно з припиненням мовлення на Естонію, Латвію, Литву, Словаччину, Хорватію і Румунію. Як зазначається, тоді було визнано, що в цих державах взяли гору принципи демократії, свободи інформації та свободи слова, і потреба в зовнішньому радіомовлення на ці країни відпала.

Рішення про відновлення роботи болгарської редакції пов’язано, зокрема, зі складністю суспільно-політичних демократичних перетворень, з якими в останніми роками зіткнулася Болгарія.

Раніше Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода працювало в країнах Східної Європи до їхнього вступу в Європейський Союз та НАТО.

Як повідомляв ІМІ, 14 січня 2019 року корпорація Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновила роботу своєї редакції в Румунії.

Liked the article?
Help us be even more cool!