ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода повідомляє, що російський "Life!" перебрехав слова їхнього експерта

05.12.2017, 12:34
Фото - скриншот з відео Донбас.Реалії

Радіо Свобода повідомляє, що російське пропагандистської видання “Life!” 4 грудня перебрехало слова експерта Радіо Свобода Олексія Ковжуна.

Так, російське видання розмістило на своєму сайті новину під заголовком “В ефірі “Радіо Свобода” закликали “різати русню”. У новині зазначено, що експерт в сфері комунікацій та донеччанин Олексій Ковжун в ефірі української служби Радіо Свобода “заявив, що необхідно різати русню”. Далі видання стверджує, що посилання на відповідний ефір “вже видалено” з сервісу YouTube нібито “через порушення правила YouTube щодо розпалювання ненависті”.

Як зазначає Радіо Свобода, “новина” “Life!” широко розійшлася російськими ЗМІ, в основному - пропагандистської спрямованості.

Насправді, зазначає українська служба Радіо Свобода, слова Олексія Ковжуна відредаговані і вирвані з контексту. Видання пропонує у цьому переконатися, переглянувши відповідний ефір проекту “Радіо Донбас.Реалії”, який - як і всі ефіри української служби Радіо Свобода - знаходиться у вільному доступі в YouTube.

“Чи готові ви зарізати росіянина, який ломитиметься у ваш будинок?” - запитує Олексій Ковжун слухачів, акцентуючи на другій частині запитання, яку російське видання “Life!” опустило.

Редакторка проекту “Радіо Донбас.Реалії” Тетяна Якубович зазначила, що “розмова була присвячена проблемі розмитості поняття “іншого”, взагалі іншої сторони в конфлікті на Донбасі”. “Те, що нам доводиться артикулювати такі болючі питання, продиктовано самою природою гібридної російської агресії, яку ми бачимо на Донбасі”, - сказала вона.

Видання нагадує, що низка міжнародних авторитетних ЗМІ, а також незалежні групи розслідувачів (наприклад, Bellingcat) неодноразово наводили докази участі російських кадрових військових у збройному конфлікті на Донбасі. Російська сторона участь своїх військових в агресії проти України спростовує.

Проект Української служби Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” покликаний інформувати жителів Донбасу по обидва боки лінії розмежування про причини, перебіг і природі конфлікту на Донбасі - без агресії і пропаганди. Видання зазначає, що у своїй роботі журналісти керуються тільки місією Радіо Свобода, з якою можна ознайомитися на їхньому сайті, а також Професійним кодексом журналіста Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!