ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода оголосило конкурс на журналістську стипендію Вацлава Гавела

10.05.2022, 17:14
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода і Міністерство закордонних справ Чехії оголосили про старт приймання заявок на стипендію Вацлава Гавела для журналістів на 2023 рік.

Заявки приймаються до 3 червня включно. Стажування триватиме з 4 січня до 31 липня 2023 року.

Мета програми полягає в тому, щоб допомогти журналістам із країн, у яких бракує свободи преси, реалізуватися з дотриманням професійних стандартів. Програма ґрунтується на вірі колишнього президента Чехії Вацлава Гавела у визначальну роль журналістики в опорі тиранії. Крім Радіо Свобода та МЗС Чехії, програму підтримує також Фонд Дагмар та Вацлава Гавела VIZE97.

Учасниками можуть стати журналісти з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії.

Стипендіатів спершу на два тижні скерують до місцевого бюро Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, де вони отримають уявлення про місцеву роль і редакційну практику Радіо Свобода та познайомляться з колегами. Наступні пів року стипендіати проведуть у штаб-квартирі в Празі, де у своїй мовній редакції навчатимуться в процесі спільної роботи з досвідченими професіоналами Радіо Свобода. Після перебування в столиці Чехії стипендіати повернуться до бюро у своїй країні, де продовжать роботу ще протягом місяця.

Очікується, що після цієї програми стипендіати покращать свої журналістські навички, розширять професійний кругозір і поглиблять розуміння проблем і завдань, з якими стикається їхня країна. Також вони краще зрозуміють роль незалежних ЗМІ у своєму регіоні.

На час програми переможець отримуватиме щомісячну стипендію – розмір відповідатиме шкалі заробітної плати конкретного бюро. Також покриватимуться кошти на дорогу і проживання для поїздки до Праги.

Liked the article?
Help us be even more cool!