ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода назвало переможця стипендії Regional Reporting Fellowship

12.11.2018, 14:44
Фото - Радіо Свобода

У конкурсі на стипендіальну програму Радіо Свобода Regional Reporting Fellowship перемогла журналістка Анастасія Магазова. За умовами стипендії, наступні 8 місяців вона працюватиме в київському бюро Радіо Свобода, повідомляє Радіо Свобода.

Анастасія Магазова протягом останніх чотирьох років працювала спеціальним кореспондентом в Україні для низки німецьких ЗМІ, серед яких Deutsche Welle та Die Tageszeitung (taz).

До цього журналістка навчалася у Школах журналістики у Мюнхені та Ляйпцигу, пройшла стажування у кількох виданнях ФРН та має понад сотню публікацій у німецькій пресі. До сфери професійних інтересів Анастасії належать суспільно-політичні теми та німецько-українські відносини. Вона висвітлює бойові дії на Донбасі та наслідки анексії Криму. Також Анастасія Магазова є співавтором проекту Unrecognized Stories про життя цивільного населення на невизнаних територіях пострадянського простору.

Мета програми Regional Reporting Fellowship полягає в тому, щоб допомогти активним журналістам із країн “Східного партнерства” ЄС розвивати свої професійні навички. Стипендія дає переможцеві можливість створювати текстові і мультимедійні матеріали, поглибити журналістські знання і ознайомитися з принципами функціонування незалежних ЗМІ. Стипендія також передбачає стажування у штаб-квартирі Радіо Свобода у Празі.

Стипендіальна програма базується на місії Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода сприяти якісній і об’єктивній журналістиці, а також підтримувати демократію і права людини. Програма фінансується коштом гранту від посольства США в Чехії.

Конкурс на стипендію Regional Reporting Fellowship оголошується п’ятий рік поспіль. Ця ініціатива Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода спрямована на підтримку незалежних ЗМІ в Україні, Вірменії, Білорусі й Молдові.

Минулого року стипендію отримала журналістка Наталія Патрікєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!