ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада зробила крок до застосування штрафів за цькування на роботі

06.09.2022, 17:42
Фото – dailywire.com / erhui1979 via Getty Images
Фото – dailywire.com / erhui1979 via Getty Images

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, яким запроваджується адміністративна відповідальність за мобінг, або цькування учасника трудових відносин.

За законопроєкт №5749 щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці проголосували 297 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

Згідно з пояснювальною запискою, мобінг розглядається як одна з форм дискримінації прав людини в трудових відносинах, яка виявляється через психологічне, економічне та інше насильство для приниження людської гідності підлеглих та найманих працівників з боку керівництва за певними ознаками, створення стосовно них напруженої, ворожої, образливої атмосфери та примушування учасника трудових відносин до зміни місця роботи.

Оскільки в Україні поняття "мобінг" з’явилося порівняно нещодавно, на законодавчому рівні питання протидії та заборони мобінгу залишається неврегульованим. Саме тому цей законопроєкт покликаний погодити норми українського законодавства з європейським та забезпечити захист від дискримінації й психологічного тиску в трудовому колективі.

Законопроєкт пропонує запровадження штрафу за такі дії від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, призводить до накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 40 до 60 годин.

Liked the article?
Help us be even more cool!