ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада заборонила пропагувати державу-агресора

03.03.2022, 16:37
Фото: Інформатор
Фото: Інформатор

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 5101, який встановлює заборони на виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу парламенту.

Депутати ухвалили документ під час засідання 3 березня.

Законопроєкт пропонує через суд запроваджувати санкції щодо релігійних організацій, громадських об’єднань та політичних партій, які винні в порушенні цих заборон.

Так, забороняється виправдовувати, заперечувати збройну агресію Російської Федерації проти України у 2014 році, зокрема забороняється називати війну на сході "внутрішнім конфліктом" чи "громадянською війною".

Також забороняється прославляти та звеличувати окупантів і бойовиків, називати їх "повстанцями", "ополченцями" та "ввічливими військовими людьми".

Крім цього, законопроєкт після рішення суду передбачає встановлення санкцій для релігійних організацій, політичних партій та громадських організацій у вигляді припинення їхньої діяльності, якщо вони сприяли ліквідації незалежності України чи незаконному захопленню влади, пропагували війну чи насильство, комуністичний режим або поширювали інформацію, яка виправдовує агресію РФ, що розпочалася 2014 року.

Із 24 лютого в Україні триває повномасштабна війна з російськими загарбниками.

Liked the article?
Help us be even more cool!