ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Європи закликає обмежити час використання додатків стеження за людьми

29.04.2020, 12:23
Фото – gstv.in
Фото – gstv.in

Рада Європи закликає чітко обмежити час застосування додатків для відстеження контактів та гарантувати добровільність і безпечність їхнього використання.

Про це йдеться у спільній заяві голови комітету Ради Європи "Convention 108" щодо захисту даних Алессандри П’єруччі та уповноваженого Ради Європи з питань захисту даних Жана-Філіпа Вальтера, повідомляє "Європейська правда".

Приводом для заяви стало розроблення низкою європейських країн додатків для відстеження контактів хворих на коронавірус як інструменту, що може допомогти знизити ризик повторних спалахів після послаблення карантинних обмежень.

"Якщо застосовуються такі рішення, необхідні чіткі юридичні й технічні запобіжники, щоб знизити ризики захисту персональних даних і приватності.

Якщо такі додатки використовуються, це має відбуватися виключно протягом обмеженого в часі періоду та виключно на добровільних засадах.

Ці додатки повинні мати передбачені розробниками запобіжники для мінімізації ризиків: щоб дані про перебування людей не використовувалися, щоб не допускалась ідентифікація користувачів", – йдеться в комюніке.

Як нагадує видання, додатки для відстеження контактів на основі Bluetooth-технології серед країн Європи розробляють щонайменше Данія, Італія та Британія.

Передбачається, що додатки збиратимуть лише анонімізовані дані, а їхнє використання буде виключно добровільним.

Liked the article?
Help us be even more cool!