ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Європи попередила головреда "Європейської правди", що може позбавити акредитації через інцидент із ведучою "Росія 1"

28.01.2019, 15:24
Фото - detector.media

Головний редактор видання “Європейська правда” Сергій Сидоренко повідомив, що отримав від Ради Європи лист-попередження через те, що відштовхнув представницю російського телеканалу “Росія 1” Ольгу Скабєєву в ПАРЄ.

Про це він написав у Facebook, зазначивши, що Рада Європи може позбавити його акредитації, якщо такі дії матимуть місце знов, повідомляє “Детектор медіа”.

Нагадаємо, 24 січня в Парламентській Асамблеї Ради Європи телеведуча телеканалу “Росія 1” Ольга Скабєєва перебивала першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко під час спілкування з українськими журналістами, що викликало невдоволення медійників. Зокрема, Сергій Сидоренко відштовхнув Скабєєву та сказав: “Не заважайте працювати!”

У коментарі виданню Сидоренко розповів, що отримав на електронну пошту листа від прес-служби Ради Європи, у якому зазначалося, що його дії щодо Скабєєвої є “навмисними”, “суперечать правилам Ради Європи” і є “категорично неприйнятними”. Журналіст не виключає, що Рада Європи у такий спосіб, ймовірно, відреагувала на скаргу Скабєєвої.

Сидоренко зазначив, що визнає свої дії порушенням. “Я визнаю, що це було порушення. Я вважаю, що вчинив неправильно. Але я не вважаю, що відбулося щось таке, за що я маю вибачитися перед особою, яка вважає себе постраждалою. Я вважаю, що вони могли мене позбавити акредитації і без попередження. Думаю, що Рада Європи вирішила не піддавати санкціям одну зі сторін цього конфлікту, а саме мене. Чи вирішила РЄ піддавати санкціям другу сторону конфлікту, мені наразі невідомо”, – сказав він.

Рада Європи проінформувала журналіста, що надіслала схожого листа Скабєєвій.

Журналіст повідомив, що надіслав РЄ свої вибачення, зазначивши, що не вважає Скабєєву журналісткою: “Я написав Раді Європі, перш за все, щоб вони звернули увагу на те, що вони називають її журналісткою, що я вважаю глибоко хибним. Вона не є журналісткою. Про це свідчить багато чого. Я впевнений, що, якщо Рада Європи не зробить висновки з цього і не припинить акредитовувати осіб, які не є журналістами, це піде їм на шкоду. Також я написав, що визнаю свої дії порушенням правил і через це приношу вибачення Раді Європи, але не цій особі”, – зауважив журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!