ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада встановила кримінальну відповідальність за антисемітизм

15.02.2022, 14:31
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Верховна Рада ухвалила закон про встановлення кримінальної відповідальності за вияви антисемітизму, повідомляє "Українська правда".

Закон №5110 вносить зміни до статті 161 Кримінального кодексу України в частині встановлення кримінальної відповідальності за вияви антисемітизму.

Зокрема, передбачається покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400–8500 гривень) або обмеження волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, караються штрафом 8500 – 17 000 гривень або позбавленням волі від двох до п'яти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Дії, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти років до восьми років.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За законом про запобігання та протидію антисемітизму в Україні, антисемітизмом в Україні визнається певне ставлення до осіб єврейського походження, яке виявляється в ненависті щодо них.

Liked the article?
Help us be even more cool!