ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо призначення та звільнення членів Наглядової ради НСТУ

18.12.2020, 14:00
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Верховна Рада ухвалила 18 грудня за основу проєкт закону №4413 “Про внесення змін до Закону України “Про суспільне телебачення і радіомовлення України” щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами”.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”, згідно з якими депутатські фракції і групи делегують членів Наглядової ради НСТУ.

У разі дострокового припинення повноважень члена, делегованого від депутатської фракції чи групи, така депутатська фракція чи група ухвалює рішення про делегування нового члена Наглядової ради НСТУ.

Строк його повноважень визначається в межах невідбутого строку повноважень члена, що достроково припинив їх, з урахуванням положень цієї частини.

Делегування члена Наглядової ради НСТУ не здійснюється в таких випадках:

а) у разі якщо депутатська фракція чи група, що обрала члена Наглядової ради НСТУ, який достроково припинив повноваження, розформована;

б) від депутатських фракцій і груп, що були сформовані протягом поточного скликання Верховної Ради України після делегування членів депутатськими фракціями і групами, в порядку передбаченому цією частиною;

в) за умови, що до дати проведення виборів нового складу Верховної Ради України залишилося 180 чи менше календарних днів, делегування нового члена.

Депутатські фракції і групи Верховної Ради України поточного скликання не пізніше ніж за два місяці до спливу повноважень членів Наглядової ради, обраних депутатськими фракціями й групами попереднього скликання, делегують нових членів з урахуванням вимог статті 9 цього закону та повідомляють про це Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення.

Законопроєктом пропонується встановити, що строк повноважень членів Наглядової ради НСТУ становить п’ять років з моменту офіційного оприлюднення відповідного рішення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Як повідомляв ІМІ, 15 грудня Верховна Рада ухвалила за основу проєкт закону №4107 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!