ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила постанову, якою закликає міжнародні організації сприяти у звільненні полонених журналістів

Верховна Рада підтримала постанову, якою звертається до міжнародних організацій щодо сприяння звільненню українських журналістів, яких росіяни тримають у заручниках.

Таке рішення парламент підтримав 293 голосами, повідомив голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, цією постановою Верховна Рада звертається до команди Організації Об'єднаних Націй в Україні, Європейського парламенту, представництва ОБСЄ в Україні,  НАТО, міжнародної організації “Репортери без кордонів” та інших міжнародних організацій, які можуть допомогти звільнити журналістів.

“Для себе звільнення наших заручників поставив пріоритетом у роботу головою Комітет з питань свободи слова”, – наголосив Юрчишин.

Він пояснив, що питання “Єдиного марафону”, рівного доступу всіх каналів до інформації, доступу журналістів до Верховної Ради – внутрішні питання України, які можна розв'язати самотужки.

“Але звільнити самим, лише нашими силами понад 26 журналістів – заручників Кремля нам точно буде дуже складно. Імена Владислава Єсипенка, Дмитра Хилюка, Вікторії Рощини, Ірини Данилович мають бути на слуху всього світу, адже їх незаконно тримають у російських тюрмах. Тільки міжнародний розголос та тиск з боку найбільш авторитетних організацій світу може вплинути на Росію”, – зауважив голова Комітету з питань свободи слова.

За словами Юрчишина, комітету наразі відомо про 26 медійників, яких незаконно ув’язнили росіяни. Інформацію про ще двох медійників комітет верифікує в співпраці з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими.

За даними моніторингу ІМІ, за два роки та два місяці з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 589 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. 

Станом на сьогодні, за даними ІМІ, у полоні росіян перебувають щонайменше українських 29 журналістів.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!