ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада у першому читанні ухвалила законопроект про доступ до інформації у формі відкритих даних

05.03.2015, 12:30

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, яким пропонується визначити порядок оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних. За законопроект №2171 про внесення змін деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних проголосували сьогодні 243 народних депутати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Законопроект передбачає шляхом внесення змін до закону “Про доступ до публічної інформації” та інших законів визначити поняття “публічна інформація у формі відкритих даних”, основні обов'язки розпорядників інформації щодо поширення такої інформації, а також першочерговий перелік інформації (відомостей), яка оприлюднюється в формі відкритих даних”, - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Документ визначає, що публічна інформація у формі відкритих даних - це "публічна інформація, яка публікується на єдиному державному веб-порталі відкритих даних і веб-сайтах розпорядників інформації у форматі, який дозволяє автоматизовану обробку, вільний і безкоштовний доступ до такої інформації". Публічна інформація у формі відкритих даних підлягає постійному оновленню, є доступною для її подальшого вільного використання та розповсюдження.

"Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, в тому числі в комерційних цілях, в поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних з обов'язковим посиланням на джерело отримання такої інформації", - йдеться в законопроекті.

Відповідно до законопроекту, у формі відкритих даних відомостей має бути забезпечено оприлюднення єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державного реєстру телерадіоорганізацій, єдиного реєстру об'єктів державної власності, реєстру громадських об'єднань, реєстру вищих навчальних закладів, а також матеріали генпланів населених пунктів.

Liked the article?
Help us be even more cool!