ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада у четвер може запровадити україномовні квоти на телебаченні - Парубій

13.03.2017, 13:24

На поточному пленарному тижні Верховна Рада України може розглянути проект закону щодо запровадження квот української мови на телебаченні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив Голова ВР Андрій Парубій, повідомляє РБК-Україна.

“Як тільки даний законопроект пройде комітет, я думаю, що увесь зал підтримає, щоб ми змогли його включити у порядок денний і змогли розглянути”, - заявив спікер.

За його словами, проект закону може бути винесений до сесійної зали у четвер, 16 березня, за умови проходження ним профільного комітету у середу, 15 березня.

Наразі у парламенті зареєстрований проект закону №5313 “Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації”, яким пропонується встановити обов'язкові квоти передач і фільмів українською мовою на телебаченні.

Як повідомляв ІМІ, 7 лютого народні депутати Микола Княжицький і Вікторія Сюмар (обоє – “Народний фронт”) подали доопрацьований законопроект №5313, який запроваджує на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою.

Автори законопроекту пропонують, що у загальному тижневому обсязі мовлення загальнонаціональних і регіональних телеканалів, які використовують радіочастотний ресурс (тобто ефірних аналогових і цифрових телеканалів), а також супутникових телеканалів, які ретранслюються провайдерами більше ніж однієї області, передачі та/або фільми українською мовою мають становити не менше 75% у кожному з проміжків часу між 7.00 та 18.00 і між 18.00 та 22.00;

У загальному тижневому обсязі мовлення місцевих телеканалів, які використовують радіочастотний ресурс (тобто ефірних аналогових і цифрових телеканалів), супутникових телеканалів, які ретранслюються провайдерами виключно однієї області, а також інших технологічних типів мовлення передачі та/або фільми українською мовою мають становити не менше 50% у кожному з проміжків часу між 7.00 та 18.00 і між 18.00 та 22.00;

Усі ефірні аналогові й цифрові, а також супутникові телеканали мають забезпечувати частку передач новин українською мовою не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин, поширених телерадіоорганізацією в кожному з проміжків часу між 7.00 та 18.00 і між 18.00 та 22.00.

Liked the article?
Help us be even more cool!