ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада так і не розглянула мораторій на перевірки ЗМІ у передвиборний період

18.01.2019, 14:14
Фото - Інформатор

18 січня Верховна Рада так і не розглянула проект Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року, яка була зареєстрована 21 листопада 2018 року і підтримана Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики. Проект постанови стояв у порядку денному 16 і 17 січня, але парламент його так і не розглянув, повідомляє “Детектор медіа”.

Документом передбачається звернутися до Кабінету Міністрів України з дорученням та, окремо, до Державної фіскальної служби України і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення – з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки такі перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні,  негативно вплинути на процес забезпечення об’єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії.

У тексті проекту постанови зокрема зазначається:

“1. Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.

  • Рекомендувати Державній фіскальній службі України перенести проведення планових перевірок засобів масової інформації, які мали відбуватися у період передвиборної кампанії з виборів Президента України, на післявиборчий період.
  • Рекомендувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення перенести проведення планових перевірок телерадіоорганізацій, які мали відбуватися у період передвиборної кампанії з виборів Президента України, на післявиборчий період.
  • Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття”.

Нагадаємо, раніше парламент ухвалював постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період: і перед виборами 2014, і 2010 роками і попередніми парламентськими та президентськими кампаніями.

5 грудня 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому постанову “Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року”.

Liked the article?
Help us be even more cool!