ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада схвалила заяву про гарантії захисту діяльності журналістів під час війни

14.04.2022, 19:10
Фото – Мар'ян Кушнір
Фото – Мар'ян Кушнір

Верховна Рада ухвалила заяву про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану.

Відповідний проєкт постанови №7266 парламент ухвалив 14 квітня, повідомляється на сайті ВР.

Постановою затверджено заяву про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і ЗМІ під час дії воєнного стану, а також доручено голові Верховної Ради скерувати її правоохоронним органам, Нацраді з питань телебачення і радіомовлення та іншим органам, установам і організаціям у цій сфері.

Самого тексту заяви на сайті Ради ще немає.

Водночас у висновку Комітету з питань свободи слова зазначено, що ухвалення цього документа сприятиме захисту України в інформаційній сфері, завдяки підтримці Верховної Ради встановлених Конституцією та законами України гарантій свободи слова. Також пропонується закликати інші органи державної влади всебічно допомагати чесним журналістам і засобам масової інформації виконувати свою роботу, яка полягає у висвітленні подій, що відбуваються на території України.

Як повідомляв ІМІ, у березні російські окупанти скоїли 155 злочинів проти медіа і журналістів на території України. Зокрема, за цей період шестеро журналістів убито під час виконання ними професійних обов’язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!