ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада планує з 1 січня публікувати рішення лише в "Голосі України"

03.12.2020, 10:30
Фото – Голос України
Фото – Голос України

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає, що з 1 січня 2021 року офіційне опублікування рішень Верховної Ради України здійснюватиметься лише в газеті “Голос України”. 

За законопроєкт №4334 “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо опублікування рішень Верховної Ради України” парламент проголосував 2 грудня, повідомляється на сайті парламенту.

Також документ передбачає, що підписані Президентом України закони публікуються в газеті “Голос України” та розміщуються на офіційному вебсайті Верховної Ради

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що нещодавно Вестмінстерська фундація за демократію та Проєкт ЄС-ПРООН з парламентської реформи провели інституційно-функціональний аналіз діяльності Апарату Верховної Ради України.

У пропозиціях, підготовлених на основі цього аналізу, серед іншого наголошено на необхідності заощадити фінансові ресурси, що нині спрямовуються на оприлюднення рішень Верховної Ради.

Крім того, поточна ситуація, що склалася з оприлюдненням інформації про діяльність Верховної Ради України, свідчить про достатність потужностей одного друкованого засобу масової інформації для забезпечення цієї діяльності.

Законопроєкт спрямовано на оптимізацію витрат, спрямованих на опублікування рішень Верховної Ради, йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, зараз рішення Верховної Ради публікуються в газеті “Голос України” та у “Відомостях Верховної Ради”.

Liked the article?
Help us be even more cool!