ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Європи взяла на громадський контроль справу побиття тележурналістів у Бердянську

05.04.2017, 11:22

Рада Європи констатує бездіяльність українських правоохоронців за фактом нападу на взяла на знімальну групу в Бердянську Запорізької області та бере на громадський контроль цю справу. Про це йдеться на сайті Ради Європи “Платформа щодо захисту і гарантій безпеки журналістів”, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Національну спілку журналістів України.

У Раді Європи нагадують, що 10 липня 2016 року в Бердянську телегрупа у складі журналіста Володимира Головатого і його телеоператора під час зйомок сюжету про неправомірне захоплення місцевого готелю групою осіб, була атакована людьми в “воєнізованій уніформі”.

При цьому Рада Європи підкреслює, що ці протиправні дії відбулися в присутності співробітників місцевої поліції. При цьому правоохоронці ніяк не прореагували на порушення закону.

У повідомленні наголошується, що правопорушники, які напали на телегрупу, відібрали у журналістів відеокамеру і викрали з неї карту пам'яті. Побиті телевізійники були доставлені в місцевий  госпіталь для лікування. При цьому лікарі діагностували у журналіста Володимира Головатого струс мозку.

Репортер подав заяву до місцевого відділення Національної поліції. Справа розслідується Управлінням Бердянської районної прокуратури.

Водночас, як наголошує Рада Європи, в Національній спілці журналістів України розцінюють цей випадок як прояв повної безкарності осіб, які вчинили протиправне діяння проти співробітників ЗМІ.

Раніше про солідарність із бердянськими тележурналістами заявила Європейська федерація журналістів (ЄФЖ). На сайті ЄФЖ наголошується, що показовими справами безкарності за злочини проти журналістів в Україні є неналежне розслідування та відповідно, непокараність по інцидентах із побиття фотожурналіста Ігоря Єфімова в Черкасах та побиття тележурналістів у Бердянську.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2017 року Україну відвідала делегація представників десяти провідних міжнародних організацій, що працюють у сфері свободи слова, які є партнерами Платформи Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів.

7 червня 2016 року у Бердянську Запорізької оласті невідомий намагався перешкодити роботі журналістів ТРК “Юг”, які вели зйомку мітингу біля Бердянського міськрайонного суду, що розглядав справу депутата Бердянської міської ради Віктора Цуканова.

1 липня під час рейду спеціальної комісії у складі фахівців адмінвідділу Бердянського виконкому, Азовської морської екологічної інспекції, представників Бердянського відділу поліції і КП “Центральний ринок” власник кафе-піцерії “Думка” напав на оператора телеканалу “ТБ-Бердянськ”.

У лютому 2017 року директорка міської телекомпанії “ТБ-Бердянськ” Вікторія Горбатко повідомила про бездіяльність правоохоронних органів щодо розслідування випадків із нападами на журналістів ТРК “Юг” у Бердянську.

Liked the article?
Help us be even more cool!