ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада дозволила розміщувати державні реєстри за межами України

16.03.2022, 11:17
Фото - УНН
Фото - УНН

Верховна Рада ухвалила 15 березня зміни до деяких законів щодо забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем та публічних електронних реєстрів, повідомляє Інтерфакс-Україна та Укрінформ.

За законопроект №7152 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів” проголосували 345 народних депутатів.

Документ, зокрема, вносить змін до законів України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах» та «Про публічні електронні реєстри. Він передбачає:

  • створення резервних копій державних інформаційних ресурсів із дотриманням встановлених для таких ресурсів вимог щодо їх захисту, цілісності, конфіденційності та їх розміщення за межами України;
  • можливість розміщення інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів за межами України.

Також документ визначає заходи щодо забезпечення належного функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, власниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, державні та комунальні підприємства, установи, організації, що належать до сфери їх управління, та захисту інформації, що обробляється в них, в умовах дії воєнного стану.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 15 березня хвалила 21 закон для регламентування життя України в умовах воєнного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!