ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Письменнику з Москви, який організував псевдореферендум у Запорізькій області, повідомили про підозру

21.06.2023, 11:05
Фото – Запорізька обласна прокуратура
Фото – Запорізька обласна прокуратура

Правоохоронці заочно повідомили про підозру російському письменнику, який організував псевдореферендум та очолив окупаційний орган у Запорізькій області. Про це повідомляється на сайті Запорізької обласної прокуратури.

Громадянину РФ повідомлено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, після захоплення частини території Пологівського району окупаційна влада на посаду так званого голови “Военно-гражданской администрации Розовской поселковой администрации Пологовского района Запорожской области” призначила письменника з Москви, автора книжок з ведення тактичного бою.

“На виконання злочинного плану окупаційної влади щодо зміни меж території та державного кордону України він власним розпорядженням призначив проведення псевдореферендуму на території окупованої Розівки. Також визначив узгоджені з його кураторами дати”, – повідомляє прокуратура. 

Після проведення псевдореферендуму, зазначає прокуратура, він брав активну участь у фальсифікації його результатів, які за його вказівкою були оприлюднені в місцевому телеграм-каналі.

Liked the article?
Help us be even more cool!