ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пирятинські журналісти поскаржились на перешкоджання під час зйомок (виправлено)

08.11.2018, 15:50
Фото - скріншот з відео OrangeTV

У Пирятині (Полтавська область) невідомі люди у військовій формі погрожували та перешкоджали місцевим журналістам через відеозйомку вирубки дерев на занедбаній земельній ділянці в центрі міста. Про це ІМІ повідомив журналіст місцевого видання “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко.

Інцидент стався 30 жовтня. За його словами, він просив чоловіків, які виявилися військовослужбовцями місцевої частини А1499, пояснити дії та надати документи на дозвіл на випилювання. Однак почув на свою адресу погрози, також у нього відібрали журналістське посвідчення та камеру.

“Я підійшов на місце випилювання, попросив показати документи на територію та дозвіл на свої дії. Військові по-людськи пояснили, що мають наказ прибрати. А от представники керівництва поводилися агресивно, почалися вже стандартні обзивання “сєпаром” та погрози фізичною розправою”, - розповів журналіст.

Також погрожували через відеозйомку події журналістці телеканалу ТРК “Пирятин” Альоні Гуленко.

При цьому, уточнив Кирпиченко, вони представилися і показали журналістські посвідчення.

“Ми знімаємо події на камеру та просимо пояснити незаконну вирубку. У свій бік зустрічаємо агресивну поведінку та погрози розбити техніку. Потім почалися погрози фізичною розправою. Один з військових відбирає посвідчення та намагається порвати, мотивуючи тим, що це “папірець”, а йому треба показувати свідоцтво про держреєстрацію та статутні документи”, - розповів Кирпиченко.

"Погрожували Вадиму, що голову відіб’ють, що закопають тут, на їхній території. Це були немісцеві військові. Ми знаємо лише одного - представника керівництва частини Миколу Яременка. Він не погрожував, але натомість забрав у Кирпиченка посвідчення. У мене ж вихопив камеру і забороняв знімати. Згодом камеру віддав", – розповіла Альона Гуленко, журналістка ТРК “Пирятин”

Журналіст “Свіжого апельсину” викликав поліцію для написання заяви про перешкоджання професійній діяльності, але поліцейські не зафіксували її, а оформили як звернення громадян про вирубку дерев.

За словами Кирпиченка, він повторно подав заяву про перешкоджання.

Liked the article?
Help us be even more cool!