ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пєсков заявив, що його не можна питати про Суровікіна

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков під час щоденного брифінгу не дозволив журналістці AFP поставити запитання про генерала Сергія Суровікіна, пише російське видання "Медуза" з посиланням на телеграм-канал "Вы слушали Маяк", який опублікував діалог Пєскова та журналістки:

– Сергій Шойгу вчора залишив без відповіді запитання журналістів про можливе розслідування щодо генерала Суровікіна. Чи можна поставити це питання вам?

– Ні, не можна.

Як пише "Медуза", після заколоту, влаштованого засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, з'явилися повідомлення, що Суровікіна, як і низку інших високопоставлених офіцерів, відсторонено від служби та затримано. Офіційно затримання Суровікіна не підтверджували, але з публічного простору він зник.

4 вересня після пресконференції президентів Росії та Туреччини в Сочі журналісти запитали міністра оборони РФ Сергія Шойгу, що відбувається із Суровікіним і чи ведеться щодо нього розслідування. Міністр не став нічого відповідати.

Незабаром після цього телеграм-канал Ксенії Собчак "Кровавая барыня" опублікував фото Суровікіна з підписом: "Генерал Сергій Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, із сім'єю, у Москві". Джерела The New York Times підтвердили, що генерал перебуває на волі.

Сергій Суровікін обіймав посаду головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ, а також з жовтня 2022 до січня 2023 року очолював російське вторгнення в Україну.

Під час заколоту Пригожина було поширене звернення Сергія Суровікіна, в якому він закликав ПВК Вагнера "зупинитися" та "розв'язати питання мирним шляхом". За версією американських спецслужб, Суровікін заздалегідь знав про заколот, що готується.

Liked the article?
Help us be even more cool!