ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін змінює риторику щодо Авдіївки – ISW

Росіяни, зокрема і їхній президент Володимир Путін, змінили риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку та "зменшують очікування" з приводу просування свого війська, зазначають фахівці Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначається, в інтерв'ю російському державному телебаченню Путін заявив, що російські війська ведуть "активну оборону" на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках. Характеристика Путіним російських наступальних операцій під Авдіївкою як "активної оборони", а не ведення "активних бойових дій", як заявляв посол РФ в ООН Василь Небензя 13 жовтня, може бути спробою пом'якшити очікування росіян щодо значних успіхів військ РФ, вважають експерти.

Російські військові операції, зокрема інтенсивні артилерійські та авіаудари, ймовірно, мають на меті погіршити становище українських військ навколо Авдіївки. Втім, російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в цьому населеному пункті найближчим часом, і потенційне просування у великих масштабах, ймовірно, вимагатиме значного та тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів з боку окупаційних військ РФ, наголошують експерти.

Аналітики ISW зазначають, що російський інформаційний простір загалом також стримує свій початковий оптимізм щодо перспектив російських наступальних операцій навколо Авдіївки.

В огляді зазначається, що російські війська продовжили наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки 15 жовтня, але поки що не досягли подальших успіхів на тлі ймовірного зниження темпів російських операцій у цьому районі.

Як українські військові спостерігачі, так і російські джерела заявили, що війська РФ не досягли бажаного швидкого прориву та зіткнулися з великими втратами і, ймовірно, повільнішим, ніж очікувалося, темпом просування.

Liked the article?
Help us be even more cool!