ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін підтримав "податок на Google"

01.02.2016, 15:02

Президент РФ Володимир Путін доручив опрацювати питання про забезпечення “рівних умов ведення діяльності” російськими та зарубіжними IT-компаніями. Одним із заходів може стати введення ПДВ для послуг, які продають Google і Apple, повідомляє РБК.

Згідно з дорученням, опублікованим на сайті президента Росії, Федеральна антимонопольна служба, Мінекономрозвитку, Мінфін, Мінпромторг, Мінкомзв'язку і Федеральна податкова служба спільно з “Інститутом розвитку інтернету” повинні “надати пропозиції щодо внесення змін до законодавства,  спрямовані на забезпечення рівних умов ведення діяльності компаніями в Російській Федерації з використанням мережі Інтернет”.

Термін виконання доручення - 1 вересня.

“Забезпечення умов ведення діяльності компаніями” може мати на увазі, зокрема, введення податку на додану вартість при продажу послуг іноземними компаніями на зразок Google і Apple, пишуть “Ведомости”.

У грудні 2015 року депутати Держдуми Андрій Луговий (ЛДПР) і Володимир Парахін (“Справедлива Росія”) внесли законопроект, який обкладає додатковим податком російські та зарубіжні IT-компанії. Автори ініціативи підкреслювали, що законопроект про додаткове оподаткування орієнтований, насамперед, на іноземні компанії, які продають софт в інтернет-магазинах - AppStore, Google Play, при цьому не сплачуючи ПДВ. Проте законопроект торкнеться і російських компаній - він скасовує звільнення від ПДВ ліцензій на програми для персональних комп'ютерів і бази даних.

Розробники законопроекту пропонують Google, Apple та іншим створювати в РФ особисті кабінети платників податків, ставати на облік у податковій інспекції та подавати відомості щодо продажів програмного забезпечення і контенту на території країни. Покупці будуть ідентифікуватися як жителі Росії або за IP-адресою, або за номером банківської картки, повідомляє Інтерфакс.

Liked the article?
Help us be even more cool!