ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін обіцяє дзеркальні заходи у відповідь на "утиски" російських медіа

20.10.2017, 11:01
Фото -reuters.com

Президент Росії Володимир Путін заявляє про можливість вжиття “швидких дзеркальних заходів” у відповідь на те, що він назвав “утисками російських журналістів у західних країнах”. Про це він сказав 19 жовтня під час виступу на засіданні клубу “Валдай” у Сочі, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми діятимемо лише дзеркально і досить швидко. Як тільки ми побачимо конкретні кроки, що обмежують діяльність наших ЗМІ, тут же буде дзеркальна відповідь”, – сказав Путін. При цьому він не уточнив, про які саме заходи йдеться.

Нагадаємо, 6 жовтня речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в разі тиску на російські ЗМІ у США у Росії може бути обмежена діяльність деяких американських медіа.

У Вашингтоні закликають зареєструвати телеканал RT і новинний сайт Sputnik згідно із законом про іноземних агентів.

У США існує законодавча вимога реєструватися як іноземні агенти до фізичних чи юридичних осіб, що представляють інтереси іноземних держав у “політичній чи квазі-політичній ролі”. Така реєстрація передбачає розкриття зв’язку з іноземним урядом та інформації про пов’язану з цим діяльність і отримане за неї фінансування.

Російська телемережа мовлення за кордон RT називає себе незалежною, але твердо проводить політичну лінію Кремля і фінансується з російського бюджету. Її також не раз викривали на поширенні перекрученої чи цілком неправдивої інформації, що спотворює дані про події на користь позиції Москви. Телеканал цієї мережі, що працює у США, як і російське державне агентство новин “Спутнік”, були названі у звіті спецслужб США як активні учасники кампанії втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року (Москва заперечує це втручання) і як “прислужники корумпованої політичної еліти” в Росії.

Як повідомляв ІМІ, на початку жовтня компанія Google виключила телеканал Russia Today з добірки преміальних відеоресурсів YouTube, які компанія продає рекламодавцям. Рішення було ухвалено на тлі розслідувань у Конгресі того, як російські агенти використовували цифрові платформи для впливу на вибори в США.

Liked the article?
Help us be even more cool!