ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін нагородив понад 300 журналістів за "правильне" висвітлення подій в Криму

05.05.2014, 11:35

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про нагородження орденами і медалями великої групи співробітників російських ЗМІ. Державні нагороди вони отримають «за високий професіоналізм і об'єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим". Про це свідчить указ № 269 «Про відзначення державними нагородами РФ», який був підписаний ще 22 квітня, але публічно про нього не повідомлялося, повідомляють Ведомости.

У прес-службі пояснили, що указ № 269 перебувє «не в публічному доступі».

Зокрема, нагороджено понад 300 осіб, у тому числі близько 90 кореспондентів. Масштаб нагороджень безпрецедентний: наприклад, після подій 2008 в Південній Осетії тодішній президент Дмітрій Мєдведєв нагородив лише 11 журналістів.

За інформацією співрозмовника, близько сотні нагороджених представляють ВГТРК, більше 60 - «Перший канал»  по кілька десятків – телеканали НТВ, Россия Тoday і холдинг Life News.

Працівників телеканалу «Дождь» і радіостанції «Эхо Москви » у списку заохочених немає.

Вище всього оцінені заслуги гендиректора НТВ Владіміра Кулістікова, який отримав орден «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

Такий ж орден, але IV ступеня удостоєні керівники Роскомнадзора Алєксандр Жаров і ФГУП «Российская телевизионная и радиовещательная сеть» Андрєй Романченко, перший заступник гендиректора ВДТРК Антон Златопольский, головний редактор агентства Россия Тoday Маргарита Симоньян і головний редактор «Комсомольської права» Владімір Сунгоркін.

Орден Пошани дістався гендиректору холдингу Life News Араму Габрелянова, першому заступнику гендиректора ИТАР-ТАСС Міхаїлу Гусману і головному редактору служби інформації НТВ Татьяні Міткова.

Дві великі групи співробітників ЗМІ нагороджені медалями ордена «За заслуги перед Вітчизною».

Медаллю ордена «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня нагороджено більше 200 чоловік –  в основному продюсери, інженери, монтажери, водії. Декілька журналістів отримали медаль «За відвагу» , серед них Кіріл Брайнін з «Першого каналу» та Євген Рожков з каналу «Россия».

За законом «Про додаткове щомісячному матеріальному забезпеченні громадян РФ за видатні досягнення і особливі заслуги перед РФ» кавалерам ордена «За заслуги перед Вітчизною» покладена щомісячна доплата до пенсії (від 330 до 415 % до базової пенсії), а будь-яка інша держнагороди дозволяє отримати статус ветерана праці і супутні йому пільги. Крім того, наявність нагород враховується при амністії – як це було з колишнім міністром оборони Анатолієм Сердюковим.

Тиждень

Liked the article?
Help us be even more cool!