ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Публікації в ЗМІ про "повільний контрнаступ" України мають вплив на суспільні настрої в деяких країнах – Кулеба

04.07.2023, 10:12
Фото – kmu.gov.ua
Фото – kmu.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що публікації в ЗМІ про “повільний український контрнаступ” не впливають на рішення західних лідерів щодо постачань зброї Україні. Водночас вони мають певний вплив на суспільні настрої в деяких країнах.

Про Кулеба сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Ні, на тих, хто ухвалює рішення, це (публікації в ЗМІ про “повільний український контрнаступ”. – Ред.) не впливає, тому що вони керуються інформацією не з газет, а з об'єктивних зведень своїх військових та розвідників”, – сказав міністр.

Кулеба запевнив, що під час перемовин, які проводить з партнерами президент Володимир Зеленський і він сам, “усі підтримують наш контрнаступ, підбадьорюють і розуміють, що ситуація складніша з об’єктивних причин”.

“Але ніякого занепаду духу немає, всі готові рухатися далі та забезпечувати постачання зброї, необхідної для контрнаступу”, – зазначив очільник МЗС.

Водночас він зауважив, що подібні публікації дійсно впливають на публічне сприйняття українського контрнаступу і дають поживу численним коментаторам, які підхоплюють ці тези і знову починають розповідати, що “Україна не може перемогти”, та сіяти зневіру.

“Зараз якихось негативних, миттєвих наслідків від цього немає, це керована ситуація. Але якщо вони (ЗМІ. – Ред.) продовжать розганяти ці наративи, то, безумовно, це матиме негативні наслідки для сприйняття в суспільствах відповідних країн успіху України на полі бою”, – спрогнозував Кулеба.

Раніше голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що не треба диктувати українцям, наскільки швидким має бути їхній контрнаступ.

Liked the article?
Help us be even more cool!