ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Припинив мовлення запорізький телеканал "Алекс", власником якого був Богуслаєв

01.02.2023, 17:11
Фото – zabor.zp.ua
Фото – zabor.zp.ua

З 1 лютого припинив мовлення запорізький телеканал “Алекс”, власником якого був підозрюваний в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору президент АТ “Мотор Січ” В'ячеслав Богуслаєв. Про це повідомила представниця ІМІ в Запорізькій області.

Наразі телеканал недоступний у сітці інтерактивного телебачення “Світ ТВ”, а також в ефірі аналогового мовлення. Також недоступний сайт телеканалу, який днями ще оновлювався текстовими новинами: його хостинг відімкнений. 31 січня на ньому не було жодних повідомлень про припинення мовлення чи закриття редакції. На ютуб-каналі останнє відео завантажено місяць тому. 

Напередодні про відімкнення каналу повідомили два запорізьких медіа. За їхньою інформацією, ТРК “Алекс” надіслала повідомлення до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про припинення з 1 лютого цифрового та аналогового мовлення. Втім, на сайті  Нацради з питань телебачення і радіомовлення остання інформація про ТОВ “ТРК “Алекс” датується 24 лютого 2022 року і пов'язана з переоформленням ліцензії.

Як стало відомо представниці ІМІ, редакційний колектив ТРК “Алекс” почав звільнятися ще після затримання В'ячеслава Богуслаєва, і канал фактично припинив повноцінну роботу.

Як повідомляв ІМІ, президента АТ “Мотор Січ” В'ячеслава Богуслаєва, який є фактичним власником запорізького телеканалу “Алекс”, затримали за підозрою в колабораційній діяльності й пособництві державі-агресору наприкінці жовтня 2022 року. За даними СБУ, затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку “Мотор Січі” товарів військового призначення для російської штурмової авіації. 

Телеканал “Алекс” почав мовлення в 1995 році. За структурою власності, датованою на сайті ТРК 2020 роком, 100% ТОВ “Медіагруп Алекс.юа” (ТРК “Алекс”) належать ТОВ “Інново”. Воно, своєю чергою, за даними Youcontrol, на 100% належить В'ячеславу Богуслаєву. Прямим бенефіціарним власником ТОВ “Медіагруп Алекс.юа” з непрямим вирішальним впливом на сайті вказується Богуслаєва Олена Серафимівна, дружина Богуслаєва. Після затримання на майно Богуслаєва було накладено арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!