ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Припинив існування всеукраїнський агрегатор новин Strichka.com

29.11.2023, 15:26
Альона Чорна

Після 10 років роботи припинив своє існування всеукраїнський агрегатор новин Strichka.com. Про це йдеться на сторінці проєкту. 

Протягом 10 років інформаційний сервіс моніторингу та аналізу інформації з відкритих джерел інтернету забезпечував для кожного регіону України автоматичне оновлення новин. Читачі могли дізнаватися інформацію з різних місцевих ЗМІ на одній сторінці “Стрічки”. 

Засновником та одним із творців проєкту є чернівчанин, IT developer Ігор Гамаль.
З власних джерел представниці ІМІ (засновник не відповідає на прохання прокоментувати закриття. – Прим. авт.) стало відомо, що Strichka.com була фактично волонтерським проєктом та вимагала багато часу і ресурсів для забезпечення роботи автоматичного агрегатора новин.

Скриншот ІМІ із сайту Strichka.com

Проєкт Strichka.com був презентований аудиторії в листопаді 2013 року. Розробники вдосконалили алгоритм збору інформації та пришвидшили період оновлення стрічки до 30 секунд. За своєю структурою це була стрічка публікацій, яка об'єднувала список ресурсів. Завдяки цьому можна було переглянути короткий зміст публікації та перейти безпосередньо на публікацію. Сервіс був корисним як журналістам, так і людям, які активно стежать за новинами того чи іншого міста.

Liked the article?
Help us be even more cool!